Calculator Salarii

Calculează salariul brut, net, impozite și taxe online gratuit.

384 utilizări 9 nov 2018 ultimul update
RON
Tipul salariului introdus

Cum se calculează un salariu

Pentru a calcula automat un salariu, trebuie să completezi formularul de mai sus cu datele corecte, apoi să apeși pe butonul Calculează. Vom calcula și genera automat un tabel printabil care conține toate informațiile legate de salariul tău, precum taxele plătite de angajator și angajat, impozitul pe salariu etc.

Informații

  • Salariul brut reprezintă suma veniturilor realizate de salariat, din care se scad taxele și impozitul pe venit.
  • Salariul net reprezintă banii pe care angajatul îi ia 'în mână', adică salariu brut din care au fost scăzute taxele și impozitul.
  • Salariul complet reprezintă costul total plătit de angajator, adică salariul brut la care se adaugă taxele angajatorului.
Cursul euro este preluat zilnic de la Banca Centrală Europeană.

Calculatorul de Salarii vine în ajutorul celor care doresc să calculeze salarii, precum și asigurările și impozitele plătite la stat. Este o aplicație foarte utilă, întrucât oferă posibilitatea de descărcare și printare în format PDF a unui fluturaș de salariu personalizat. Deși este actualizat conform normelor în vigoare ale Codului Fiscal, nu ne asumăm răspunderea asupra oricărei erori produse de aplicație.

Calculatorul de Salarii este avansat, așadar calculează toate taxele și impozitele pentru orice salariu brut. Conform Codului Fiscal, valorile salariilor și taxelor / impozitelor se rotunjesc când sunt calculate în lei.

Aplicația noastră calculează și generează direct atât sumele în lei, cât și sumele în euro, preluând automat cursul euro actualizat de către Banca Centrală Europeană. Toate valorile în euro vor fi adăugate automat și în momentul în care se va solicita descărcarea sau imprimarea fluturașului de salariu.

Cum se calculează salariul net

Salariul net, adică banii pe care îi primește un angajat în mână, reprezintă salariul brut, din care se scad asigurările sociale (CAS, 25% din brut), asigurările sociale de sănătare (CASS, 10% din brut), dar și impozitul pe venit (10% din brut în urma scăderii deducerii personale). Deducerea personală se aplică doar angajaților cu funcție de bază și se calculează în funcție de salariul brut și numărul de persoane pe care îl are în întreținere. Pentru a vedea tabelul cu valorile deducerii personale, apasă click aici. Tichetele de masă nu sunt considerate parte a salariului net, însă sunt impozitabile.

La ce este utilă aplicația noastră

Calculatorul de Salarii vine în ajutorul angajatorilor, dar și al angajaților. Astfel, angajatorii pot afla ce sumă trebuie să ofere pentru ca un angajat să primească un anumit salariu net. De altfel, angajații pot afla taxele pe care le oferă către stat, precum și suma pe care o plătesc angajatorii în total.

Deoarece legislația este într-o continuă modificare, iar calcularea manuală a unui salariu este un proces greoi, implicând numeroase formule și reglementări legale, Calculatorul de Salarii este o unealtă indispensabilă pentru orice angajator și angajat.